Sv: Byta koppling på en opel kadett 1990ur

#73165
slirfeldt
Deltagare

Lite kul med sådan “billiga” projekt och om inget annat att lära sig mera om bilmekandets sköna värld,, Och har man iaf viss mekvana är detta ett relativt enkelt objekt att ge sig på, även om en reparationshandbok många gånger med är mer eller mindre stor hjälp på vägen där om inget annat moment osv anges och där kanske denna kan vara till pass: https://www.tradera.com/Opel-Kadett-1985-1990-svensk-text-auktion_100805_105253231

Men iaf arbetsmomenten i stort är demontering av båda framhjulen efter ordenklig upp pallning av framvagnen, demontering av drivaxlar där endera losstagning av spindelled eller fjäderbensfästet krävs för detta. Observera att även lite växellådsolja kommer att rinna ur då drivaxlarna demonteras. Sedan är det olika moment om hela lådan behöver demonteras helt eller om det kan räcka med att skjuta den lite åt sida för åtkomst att byta kopplings komponenterna.
Är detta med beroende på hur mycket kring detaljer som behöver demonteras från lådan som växelreglage diverse kablage, men lungt och metodiskt bör denna operation gå för sig.