Sv: Tvätt med extraljus

#57476
slirfeldt
Deltagare

Jovisst är en manuell tvätt alltid det bästa för en bil visst visst, men statistikt är det förmodligen så att dom allra flesta ändå automattvättar sina bilar, speciellt i dessa tider då tid är pengar,,, även om det även för egen del knappt kan minnas då man stod sist vid en sådan typ av tvätt.

För att klara en automattvätt fungerar det förmodligen med dom flesta extraljus, det som avgör är hur pass bra dom är monterade och skall faktiskt enligt vissa föreskrifter klara ett visst tryck bakåt i ovankant utan att röra sig.
Kanske en viss reservation för sådan med plast”glas” men inte ens dessa bör ta skada då ofta mycket vatten används.

Men iaf dom jag känner till som automattvättar sina bilar med extraljus fungerar det iaf helbra med, att mckarna friskriver sig från det ansvaret är bra i fall det nu skulle gå åt pipsvängen, som även gäller radioantenner, takboxar osv (har en gång jobbat på mack).

Så detta med storleken på extraljus är dels en smaksak och sedan det faktum att ju större total ljusyta dessto större ljusutbyte är det, även om dom senaste utvecklade mindre lamporna med allt flera ljusttester vissar sig vara allt effektivare, som ju mera harmoniserar med moderna låga fronter.

Där man slutligen själv är “uppfödd” med att ha tre rejäla Bosch knickar på båda bilarna, för bevisligen bra upplyst väg och med en tämligen färskt minne av en tidigare älgkollision,,,