Ludde_57

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 4,016 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: S90 #82677
  Ludde_57
  Deltagare

  Står oftast inuti förpackningen filtret levereras i.
  Sitter troligen bakom handskfacket och är åtkomligt antingen från motorrummet eller kupén.
  Någon nyare modell närbesläktad med fords bottenplatta har filtret idiotiskt placerat bredvid gaspedalen som måste demonteras för att kunna byta filter.

  som svar på: Vindrutetätning från biltema? #82653
  Ludde_57
  Deltagare

  Antar att du menar typ silicon eller rutlim, jag köpte tuber med tätningsmedel/lim på ÖB tror det var till både båt och fönster.
  Appliceras med hjälp av sprutpistol som du lägger tuben i och trycker på ett handtag för att pressa ut limmet, fettet eller vad man nu använder.

  Jag rengjorde bara och tog bort löst sittande färg, rost mm, fungerade ganska bra på den bil jag tätade. Lister måste tas bort för att komma åt riktigt.

  som svar på: Trafikdiskussioner, kameror/säkerhet mm #82647
  Ludde_57
  Deltagare

  Usa skrotar fartkamerorna, höjer hastighetsgränser och sänkt olycksstatistiken till 1949 års nivå.

  https://www.frihetsportalen.se/2013/06/full-gas-spar-liv/

  som svar på: Hur oljar/smörjer jag rattlåset!? #82650
  Ludde_57
  Deltagare

  Nyckeln är nog billigare än kodningen tyvärr, men skulle tippa på runt 1500kronor.

  som svar på: Hur oljar/smörjer jag rattlåset!? #82609
  Ludde_57
  Deltagare

  Felet ligger i att nyckel och/eller tändningslås är slitet, att smörja hjälper mest troligt tyvärr ingenting alls.

  som svar på: Jeep grand cherokee-01 #82572
  Ludde_57
  Deltagare

  Ordningen spelar nog mindre roll, däremot k a n ABS enheten göra luftningen besvärligare än nödvändigt. I vissa original verkstads ( märkes ) datorer finns en funktion som hjälper till med luftningen genom att köra varje ABS Solenoid en viss tid samtidigt som man luftar systemet, just för att “skaka” ut alla ev, luftbubblor.
  Du kan behöva lufta runt om även vid ett snabbt okbyte fram, speciellt om du lät all bromsvätska rinna ur under bytet.

  Många dieslar har också egenheten att pedalen sakta sjunker till botten vid jämn och längre belastning, utan att något egentligen är fel, bilprovningen godkänner det.

  som svar på: Dålig kyla på AC i das Polo. #82559
  Ludde_57
  Deltagare

  Generellt brukar det vara kondensorn i fronten som är trasig, följt av ac pumpen ( läckage eller magnetkopplingsfel ) eller någon skarv/tätning.
  Det är svårt ( i princip omöjligt ) att felsöka själv om det är ett litet läckage som är orsaken. Provtryckning med spårmedel är ofta nödvändigt.

  som svar på: Byte bussningar på bakaxel Volvo 850 #82548
  Ludde_57
  Deltagare

  Hmm, är det bussningarna som kräver att bakaxeln ( 2 delad enligt bildlänk? https://img.laga.se/Photos.aspx?id=28614865&maxheight=480&maxwidth=640 ) sänks ner?
  Tror volvoverkstaden är bästa alternativet här, vill minnas att de inte var speciellt dyra heller.

  som svar på: Auktoriserad fuskservice – med stämpel i boken #82523
  Ludde_57
  Deltagare

  Citat:
  “Vi gör det som behövs på de äldre bilarna”

  En äldre bil är i mer behov av riktig service än en ny, så hur kan ett olje och filterbyte motsvara vad som behövs åtgärdas på en äldre bil när så mycket mer kontrolleras OCH åtgärdas på en nyare bil där riktig service utförs utan egentligt behov? Stämpeln i serviceboken har fått alldeles för stor betydelse, och är ofta helt ovidkommande för bilens verkliga skick.

  På några av de billiga, 5-10000 kronorsbilar jag sålt på annons har intresserade först frågat efter serviceboken, när sådan inte funnits har de inte varit intresserade längre.
  En servicebok säger inget om ett fordons verkliga skick, och +servicear kommer troligen sänka förtroendet för stämplarnas “värde” då de faktiskt inte är värda mer än en olje och filterservice på garageuppfarten.

  som svar på: Hjälp – en Baotian 50 cc som går i snigelfart #82521
  Ludde_57
  Deltagare

  Låter som om du köpt ( fått ) en klass II moped istället för en klass I.
  Har mopeden registreringsskylt?

  som svar på: Abs lampa. #82509
  Ludde_57
  Deltagare

  Att byta allt i hela ABS systemet hör inte ens till ovanligheterna, oftast är det antingen ABS givaren eller kransen vid något av hjulen som är felkälla.
  I mer sällsynta fall, om inte modellrelaterat generalfel, är det själva ABS aggregatet som felar. Och ibland är det så enkelt som fukt och smuts, har faktiskt sett en häftklammer som fastnat på en givarens magnet och tänt ABS lampan. Med borttagen häftklammer fungerade systemet ok igen.

  som svar på: saab 99 #82493
  Ludde_57
  Deltagare

  Har du strombergförgasare kan det vara värt att kolla membranet i förgasaren. Minsta lilla hål i det ger problem likt de du beskriver.
  Lätt att byta och kostar nästan gratis att köpa nytt.

  som svar på: Låsa bakhjul på grusväg? #82499
  Ludde_57
  Deltagare

  Bromsar du hårt på grusväg ska du absolut få 4 bromsspår, om handbromsen fungerar riktigt och luftningen gick lätt kan möjliga felkällor vara ( hjulcylindrar är kollade vid backbytet antar jag? ) bromskraftsreduceraren eller huvudbromscylindern.

  som svar på: DVD spelare läser plötsligt inte DVD+R skivor? #82476
  Ludde_57
  Deltagare

  Har testat lite olika inställningar och även fabriksåterställning, ikväll utan förändring, testade även en annan bränd DVD+R skiva ( från Biltema ) som dvd spelaren plötsligt valde att spela upp direkt om än med hackande bild trots att den inte ska klara att spela dessa skivor?

  som svar på: Ny avtappnings plugg vid olje byte ? #82464
  Ludde_57
  Deltagare

  Vad för bil?

  Normalt byter man bara brickan som är i Aluminium eller Koppar ( det går att fuska och behålla den gamla också, men ett byte är att föredra då brickan trycks ihop något vid åtdragning av pluggen ).
  Men vissa motorer använder en plugg med ej utbytbar bricka, och då måste man byta plugg för att byta bricka. Väldigt onödigt i mitt tycke då pluggen sällan behöver bytas. Men samma sak här, du kan fuska och använda den gamla brickan/pluggen i vart fall några gånger.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 4,016 totalt)