Detta ämne innehåller 6 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  MoPar 66 8 år, 4 månader sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #17560

    henrik5445
    Deltagare

    Hej!
    Jag köpte en ny bilstereo till lastbilen! Se länk

    http://www.netonnet.se/art/bil-och-bat/bilstereo/huvudenhet/bilstereo-cd-radio/denver-cau-415/119732.4686/

    Jag har aldrig kopplat in en bilstereo förr men jag fick den till o fungera finns dock ett litet bekymmer jag inte kan hitta nån lösning till i instruktionsboken.

    Den tappar minnet, med tändningen påslagen ställde jag in kanalerna jag vill ha och ändrade bas och sånt, men när jag startar lastbilen stängs radion av och minnet är borta.

    Hur gör man för att radion ska startas med bilen?

    Sen tänkte jag höra mer er som är mer hemma på området, har bilstereon någon påverkan på ljudet. Jag tycker jag hade bättre ljud i den gamla radion eller beror allt på inställningar i radion eller bara på högtalarna.
    Är lite sugen på att få till riktigt bra ljud i lastbilen, chefen gillar inte att jag byter högtalare, men en subwofer är de svårt o koppla in?
    Har tänkt köpa en bättre radio till bilen med SD kort läsare till bilen, vill ha bra ljud i bilen, vilken skulle ni rekomendera?

    Jag tackar för all hjälp!

    #73100

    MoPar 66
    Deltagare

    Att den tappar minnet beror på att inte har en sladd som det är konstant + på hela tiden . Sitter 2 st +kopplingar på radion den ene ska ha + konstant för att behålla minnet.Men vill du ha radion igång utan att tändningen är på så ska bägge anslutas till en +kabel med ström konstant.

    Att bilstereon inverkar på ljudet? Svar ja

    Koppla in sub svårt? Svar nej Finns färdiga lådor att köpa Lite kabeldragning till drivning av steg och lågnivåkablar till signalen som behövs

    #73102

    zulamix
    Deltagare

    Okeej, när jag kopplade in den va där två kontakter (rektangulära) som skulle kopplas in, o efter din beskrivning, kan jag förväxlat dem eller upp o ner? Eller jag helt ute o cyklar?

    #73105

    MoPar 66
    Deltagare

    Det stämmer den sk iso kontakten som består av 2 st rektangulära plastmojänger 🙂 den ene är högtalaranslutningarna och den andra är till strömmen plus minus remote
    den går inte att sätta fel
    MEN själva anslutningen som kommer från stereon kanske är omvänd på plussidan. Den har funkat med den andra stereon så då får man förmoda att bilens isokontakt är rätt.
    Så då ska GUL och RÖD byta plats på stereons isokontakt

    Högtalar ISO Brun kontakt
    Höger bak (+) – Röd
    Höger bak (-) – Röd/Svart
    Höger fram (+) – Grå
    Höger fram (-) – Grå/Svart
    Vänster fram (+) – Vit
    Vänster fram (-) – Vit/Svart
    Vänster bak (+) – Grön
    Vänster bak (-) – Grön/Svart

    Ström ISO svart kontakt
    Batteri (Konstantström) – Gul
    Strömstyrning (Även kallad Remote) – Blå/Vit
    Tändning – Röd
    Jord – Svart

    Skarvar man ihop GUL och RÖD till en och matar den med bilens GUL så kan man ha stereon på fast tändningen är av.

    #73107

    zulamix
    Deltagare

    Hur byter man plats på dem?

    #73109

    MoPar 66
    Deltagare

    Med en smal skruvmejsel sitter en liten hake som man måste trycka ner för o lösgöra den från kontakten

    420201184143P0fb8.jpg

    Den jag har markerat där den ska man böja ner samtidigt som man drar i kabeln
    lite pill men det går

    #73110

    MoPar 66
    Deltagare

    Glöm inte checka med en multimeter så du har rätt ström på rätt ställe 🙂

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng