Test av startbatterier

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14453
  Anders P
  Deltagare

  http://www.alltommotor.se/tester/ovrigt/test-tio-bilbatterier-dyrast-bast-i-kyla-1.19906

  “Test: dyrt bilbatteri bäst i kyla
  Billiga bilbatterier har svårt att klara bistert vinterväder. Det visar Din Ekonomis (DN) test av tio olika bilbatterier. Bäst klarar sig det näst dyraste fabrikatet.”

  #64418
  sebbe
  Deltagare

  va ?? va konstigt, har alltid kört med biltemas, och dom har aldrig krånglat..

  #64425
  slirfeldt
  Deltagare

  Ja nu skall man inte ta ett sådant test allt för bokstavligt som dessutom är ett punkttest med enstaka batterier som bara ger en vägledning, och har själv till och med åkt på några nitar med bland annat “kvalitetsbatterier” från tex Tudor som gett upp nästan direkt.

  Men för egen del utan att ta tex Biltema i för mycket försvar så har jag dom senaste 10 åren köpt iaf 10 talet batterier i olika storleker och olika fordon från dom och alla har med ded funkat kanonbra, där några även använts under rätt svåra förhållande med mycket kyla och bränslevärmare, så bara plus för biltemas batterier för egen del och skulle dom sewdan sälja rena skitbatterier så skulle dom å andra sidan knappast sålt några alls i dag.

  #64433
  Ludde_57
  Deltagare

  Testet är lite orättvist till biltemas nackdel då det skiljer rätt mycket i amperetimmar mellan bäst och sämst batteri i testet.

  Och håller ett biltemabatteri 2-3 År och ett tudorbatteri i 4-6 År så är ekonomin densamma om än med lite extra besvär med inköp och byte i halvtid med biltemabatteriet.

  #64447
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo så kan man med ju se det men även där har för egen del fört en del “batterijournaler” genom åren och utslaget även där har batterier från tex Biltema klarat sig riktigt bra mot andra mera “kvalitetsmässigt” och detta under mer fältmässiga förhållanden än denna typ av korttids tester.

  Där har jag inte behövt kaserat något biltemabatteri inom klart godkända 4-6 åren, så egna erfarenheten hart det inte även ekonomiskt varit några tveksamheter till biltemaditon.

  #66162
  Ludde_57
  Deltagare

  http://gd.se/konsument/tester/1.1950045-kylan-tuff-test-for-bilbatterier

  Nytt test av startbatterier, denna gång lite mer rättvist.

  #66178
  slirfeldt
  Deltagare

  Synd bara med detta “test” att man där för just biltemabatteriet av någon anledning använde mätvärden från tidigare test,,, men visst utan att ens på något sätt försvara Biltema så är det väl överlag att fortfarande gäller väl klyschan att “man får det man betalar för”, men har med det bara positiva erfarenheter av minst 15 talet batterier från dom.

  Men att även deras batterier överlag fungerar för dom flesta rent praktiskt torde ju iaf vara rätt uppenbart, med tanke på dom kvantiteter dom sålt dessa genom åren och fortfarande gör det tyder ju med på detta.

  #66287
  ce star
  Deltagare

  Jag tycker nog att testet verkar fullt rimligt. De erfarenheter jag har säger att det ofta straffar sig om man vill komma billigare undan och att det ändå kan bli dyrare i längden. Det är inte alltid ett högre pris innebär högre kvalitet, men ibland är det faktiskt så.

  #66290
  slirfeldt
  Deltagare

  Jovisst stämmer säkerligen den klyschan fortfarande att man får vad man betalar för, även om dessa tider blivit allt bättre på den fronten och att just kvalitén blivit klart bättre även på det många gånger nämda “bottensegmentet”, men tycker iaf mig av både egna som andras erfarenheter att det mer och mer blir sällan som det behöver straffa sig med att köpa just billigare överlag.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Drivrem snöslunga – hoppar ur

Hej. Jag var tvungen att byta båda kilremmarna på snöslungan då de gamla slets ut, Husqvarna ST 261E, satte i de nya från reservdelsspecialisten så...

Rekommendation för spelmonitorer

Jag förstörde min kusins bildskärm när jag förlorade ett racingspel. Nu letar jag efter rekommendationer för en ny bildskärm? Tidigare använde han Asus VG27AQ1A. Tack...

Bilen drar iväg direkt när jag lägger in Drive vw transporter 1998

När jag lägger in drive vill bilen sticka iväg direkt och jag måste bromsa för att hejda den. när motor väl är varm funkar det...

Kallstart Citroen Xsara Picasso 2.0 16v

Hej! Har problem med mor o fars bil. Det är en Citroen xsara picasso automat 2.0 16v. Problemet är vid kallstart då den efter några...

Fick denna i brevlådan.

Tror någon jävlas med mig :)

Fiat scudo – 11 gick upp i kok och nu startar den inte

Hej, har en Fiat scudo som utan förvarning gick upp i kok och sedan dess startar den inte, den driver runt men låter inte helt...