Audi 100 c4 Bluddrar vid tomgång??

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #18210
    tjej31
    Deltagare

    Hej!!!

    Skulle vilja ha hjälp av nån som har Audi vana?
    De är så att min audi 100 inte går som den ska riktigt,Den är lite trög å starta sen,är den mest kinkig då den är kall rycker å håller på,även då den är varm gör den så.På Tomgången så bluddrar den eller vad ja ska säga..
    Va till ok verkstan här så dom lyssa på den å dom sa direkt att den inte gick på Alla Cylindrar ,Så ja vet inte vad ja ska göra

    Drar man bort batteripolerna från batteri så går den bra då man sätter tillbaks dom ,men sen börjar de igen??????

    Har bytt ut de mesta som kan bytas ut.
    Fördelar ,kablar stift olika givare m.m.

    Börjar snart att ge upp

    #75058
    boheme
    Deltagare

    Har du tändsystem med en tändspole per cylinder? Har du bytt rotor? Varierar tomgången upp och ner? Har du tagit ut felkoder? Vad har du för årsmodell.
    Man skall inte ta bort batterikablarna under gång, det kan skada elektroniken.

    Mvh Janne

    #75061
    amadayaluri
    Deltagare

    Ja allt sånt som rotor fördelare kablar är bytt..
    Tycker tomgången går jämnt,kanske ibland att den Varierar..
    De är en -91 c4 fronten

    Nej batteri kablarna har tagits bort då bilen varit avslagen inte då den är på…
    Nej inga felkoder har ja tagit ut..

    Det med tändspolen vet ja faktiskt inte.’

    Men tempgivaren för motorstyrningen är inte bytt,,,Trodde de va den som kunde fela??

    #75063
    boheme
    Deltagare

    Tempgivaren bör kontrollmätas men jag tror inte den är boven. Däremot kan det vara tändspolefel, spridarfel, Luftmassemätare eller kanske Lambdasond men det är inte så troligt.

    Mvh Janne

    #75064
    amadayaluri
    Deltagare

    Oki…

    Om de nu är tändspolen brukar dom bluddra å så där då?
    Den är orkeslös då den är kall men så fort den blir varm så blir den mycke bättre..
    Provade att ha i nåt medel som heter STP en svart flaska,den vart något bättre då…..
    Ska prova med att rycka av tändkablarna en efter en så då hör man väl om den går bara på 4 cylindrar?

    MVH Erika

    #75065
    amadayaluri
    Deltagare

    Glömde en sak Lamdavärdet på förra årets besiktning låg på 1.03 å gräns är 1.03

    #75070
    boheme
    Deltagare

    Skriv vad du har får motor i bilen tack. Kär du på ren 95 eller blandtankar du E85. Luftmassemätaren bör kontrollmätas. Det kan även vara bränsletryck eller spridare. Kontroll som jag tidigare skrev tempsensorn men nu tror jag verkligen att den behöver kollas.

    Mvh Janne

    #75071
    boheme
    Deltagare

    Några saker till, byt bränslefilter och insugsluftfilter som en god serviceåtgärd.

    Mvh Janne

    #75072
    amadayaluri
    Deltagare

    nu tror ja att felet är hittat men inte säker…

    Såg att en av tändkablarna gjorde överslag den låg imot motorblocket de gnistra efter vi flyttat på den så röck inte bilen ett dugg men ja ska inte va glad kan ju komma tebax

    #75073
    boheme
    Deltagare

    Men hade du inte bytt kablar. Kablar som sitter korrekt monterade brukar inte gå emot motorn. Och nya kablar brukar inte ge överslag. Men det var ju bra att det verkar ordna sig. Kör försiktigt

    Mvh Janne

    #75074
    amadayaluri
    Deltagare

    Jo de hade min svåger gjort därifrån kommer bilen…..
    Köpt nya fast från biltema då..

    Innan han bytte satt de Audi original kablar där men de vart överslag av dom oxå,De va där för min svåger bytte….

    #75075
    amadayaluri
    Deltagare

    jo de är bytta kablar …men från biltema är dom å verkar inget bra..Trots att dom är 1 månad gammal

    Satt audi orginal kablar innan å dom gjorde överslag oxå de va därför de byttes….

    Ja fast ja är inte glad än de kan ju återkomma ryckandet de vet man ju inte..

    #75078
    amadayaluri
    Deltagare

    Den går mycke bättre nu då den är varm.
    Men då den är kall är den kinkig fortfarande….

    #75079
    boheme
    Deltagare

    Kan vara att tempsensorn är dålig, kontrollera den. Kan även vara läckage i luft eller vakuumslangar. Lite felkoder vore bra för att kunna få hjälp i felsökandet.

    Mvh Janne

    #75081
    amadayaluri
    Deltagare

    Kanske att den är lite kinkig än då de är kallt å starta……

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?