Caravelle/transporter T5 turbo/egr

Etiketter: , , ,

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #157315
    nenne618
    Deltagare

    Hej
    Har en vw caravelle 2.0 TDI 140HP årsmodell 2010.

    Problemen började med ett ylande/visslande vilket tyder på läckage nån slang från turbon. Hittar inget läckage.

    På senare tid orkar bilen inget vid belastning och börjar ryka rejält vid tex en uppförsbacke, drar i normalkörning kanske 0.5 liter mer än normalt.
    Haft en bilkunnig kompis som lossat och känt på turbon och den ska vara ok.

    Iom att läckageljudet bara kommer vid 2-3000rpm alltså där turbon ska komma in så är det ju svårt att hitta då jag bara kan se vid stillestånd. Ser inga direkta olje eller skitfläckar som kan tyda på läckage.
    Har typ (extremt dålig amatörmek) gissat mig fram till att det är läckage på slang/egr/ styrventi/LMM

    Luftmassamätaren har jag haft borta och testat en från kompisens bil som jag vet fungerar men ingen skillnad.

    Får i omgångar följande felkoder OBD:
    P0223700
    P029900
    P010100
    De sista två bör hänga ihop. Då turbon läcker i sitt system så får ju även LMM fel flöde.

    Söker tips på hur jag kommer vidare. Ska på fredag få låna en vakumtestare för att kunna testa styrventiler mm.

    #157318
    MatsJ
    Deltagare

    Har problemet löst sig?

    #157319
    nenne618
    Deltagare

    Hej
    Jaförlåt att jag glömt uppdatera. Jag blev arg så jag pluggade in OBD läsaren och pressade skiten ur bilen då jag inte hittat nåt. Släckte fel så fort de kom och blåste på. Till slut orkade inte bilen alls och jag vände hem.
    Och. ÄNTLIGEN!!!!
    Såg spår av läckage i undre fronten. Monterade ner fronten och såg att intercooler fläkt upp sig ordentligt. Troligen mindre läckage men efter att jag provoserat den så fläkte den upp. Köpte ny på Boets bildemontering(fabriksny med 2 års garanti) för 1800kr och bytte. Sen dess har jag en ”ny” bil. Alla felen borta trots att jag försökt provocera bilen. Inga felkoder, bilen är stark och ryker inte!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Fiat scudo – 11 gick upp i kok och nu startar den inte

Hej, har en Fiat scudo som utan förvarning gick upp i kok och sedan dess startar den inte, den driver runt men låter inte helt...

Yamaha yzf r125 startar inte när det är varmt

När det är över ca 25 grader så startar inte hojen, dock när det blir kväll och svalare så startar den direkt utan några problem....

Briggs 8hp startar inte

Jag har en åkgräsklippare som jag fick gratis förra året, den startade inte då men lyckades få igång den genom att byta tändspole. För bara...

Peugeot 308

Svår att starta ,får vänta upp till en minut innan glödspiralen slocknar och då kan jag starta.vad kan de bero på ..Har bytt glödstift och...

S80 klonkar vid växling

Hej på er alla. Jag har precis köpt en S80 2.4T -2001. Eftersom man har en "ny" bil så hör man sig för lite extra....

Seat Ibiza 1.4

Hej, jag behöver tips om ett problem jag fått på en Seat Ibiza 1.4 från 2000/2001, Bensin. Oljetryckslampan började blinka för ett tag sedan, men...