Extra ljus! men hur göra med fästen??

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14026
  Marko79
  Deltagare

  hej!
  jag har inhandlat nya extraljus till bilen 3 stycken med 2 relän och allt! men hur ska jag fästa dom??? nån som har bra tips det är gamla kofångare dom små original som golfarna har det är en 89:a ska man köra med nummerskyltshållare?? eller ska jag borra hål i kofångaren?
  tacksam för snabba svar! ska åka till inlandet i helgen då har jag tänkt prova extraljusena =)

  #62231
  slirfeldt
  Deltagare

  Det är lite av en smakfråga och på en så pass “gammal” kanske det är okey att helt enkelt borra dessa hål direkt i stötfångaren och att det där är lätt åtkommligt att dra muttrarna på undersidan,, för egen del har jag på dom säkert 4-5 sista egna bilarna använt just dessa nummerskyltshållar fästena för extraljus och det mycket positivt och med minimal åverkan på bilen i fråga.

  Som även ger klart stabila montering även av så tunga lampor som tex Bosch bigknickar och med lite stabiliseringsstag, som jag med sett som klart vettiga lampor med mycket ljus att lysa upp vägen med. 🙂

  #62232
  Kostya
  Deltagare

  Båda varianterna som du nämner funkar bra. Jag gillar inte riktigt nummerskyltsfästena för ljusen hamnar så långt fram, men eftersom det är så enkelt att montera så har jag haft det på flera av mina egna bilar.

  Att sätta direkt i kofångaren på en äldre bil funkar bra men det kan vara jäkligt trångt att komma åt att skruva fast det.

  Reläerna ska du sätta nära batteriet.

  #62233
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo det är klart på vissa bilar kan dessa möjligt vis komma väl långt fram, speciellt med bilar som är djupare modell av stötfångare, men är dom bara grunda som tex denna bil så bygger dom inte ut så mycket så har iaf jag varit klart nöjd med dessa som modell.

  Annars finns eller iaf fanns det modell anpassade “riktiga” extraljus fästen om man så vill det,,

  #62280
  MatRag
  Deltagare

  hejsan!
  nu har jag fixat extraljusena och det blev nummerskyltshållare som passar utmärkt! lätt att montera! det jag glömde var stabiliseringsstag! men det går fort att sätta dit! skönt att kunna åka säkert till stugan! annars så är det kolsvart ute på landet!
  men tack för alla tips/svar!

  #62281
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo det brukar vara rätt smidigt att montera dessa och vill man med stabiliseringsstagen vid montering av tre sådana extraljus så räcker det två stabiliserings stag även där, då man enkelt monterar ett tvärstag i lämpligt material mellan samtliga lampor och använder befintliga fästen för detta.

  Och sedan fäster dessa två stabiliserings stag via dom två yttre lampornas fästen och med stabiliserar upp alla lampor, detta med en fördel med tex egna micran som huvgrillen går ända ner till kofångaren så sitter dom båda själva stabiliseringsstagen fästade vid dom båda yttre lamporna, med ett par M4 muttrar för att sedan tämligen lätt kunna öppna huven.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?