Ford mondeo 2008 man, 6vxl rycker på 4:ns växel

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21194
  Mathias Pada
  Deltagare

  Jag har en nyinköpt Ford mondeo 2008 Tdci 2,0 7700 mil, uttagen okt 2007, det är en 6 vxl manuell låda,
  Idag fick jag något typ av haveri, det skramlar som fan från motorn, växellådan alt koppling. Skrammel hörs mest när jag trycker ner koppling men hörs även när jag kör och när jag står på tomgång, oavsett om jag har växel i eller ej, det hörs väldigt tydligt – såväl inne i bilen som utanför….men som sagt, det förstärks när jag trycker ner kopplingen.

  Fråga två är att jag känner att den är lite ryckig på 4:ans växel när man ligger i 50-7km/h, det märks knappt i bilen men det är något som inte stämmer, den rycker väldigt svagt…detta problem har jag haft flera veckor och har varken försvunnit eller förvärrats.

  Vad har hänt och kan det finnas samband?
  Kan tillägga att bilen är Chippad, ifall det är något med bränsletrycket
  . (bara på 4:ans växel???)

  #80529
  Alkvettern
  Deltagare

  Beror på vilket chipp som är ditpulat, finns en hel del skrot på marknaden.
  Viss bevakning sker av lådan också, så om kurvan är helt galen på X antal RPM vid X nM så kan det bli som du säger, förmodligen en kombination av varv/vrid du bara får ut på fyrans växel, inte märkt något på andra? även om du provar växla högt med låg fart, eller tvärtom.

  Min S4;a gör likadant på hög växel, mycket gas och låga varv, den klipper av. Fast då har jag mappat själv p.g.a. rätt omfattande preppning av motorn.

  När det gäller chip så är det nästan alltid bäst att lyfta av boxen, om man kör med fulboxar som lurar motorn. Kör man riktigt chip i form av ändrad styrbox så är det mindre risk att chippet är skit, förutom om det är skräpgrejjer som är monterat.
  Hur man vet om det är bra grejjer eller inte går inte svara på, ens om man nämner företaget som gjort det. Misstag kan begås även av de bästa, man måste undersöka mjukvaran.

  Skramlet från lådan låter värre, förmodligen urtrampningslagret och är nog ett eget isolerat fel från ovanstående, om inte 4;ans axel är den gemomgående och den har fått sig en törn.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?