Kamkedje problem Mazda 6

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14337
  macckan
  Deltagare

  Hej!
  Har en Mazda 6 bensin från 2003,har fått upp motorfelslampa i displayen. Bilen går ryckigt men nollställer jag lampan så funkar bilen ett litet tag. Lämnade in bilen till verskstan, dom bytte kamaxellägesgivaren men nu hävdar dom att felet kvarstår och vill byta kamkedjan!!!

  Bilen har gått 11 500 mil och jag har aldrig hört något rassel i från kedjan..

  Någon som råkat ut för samma problem??

  Mvh Marcus

  #63449
  slirfeldt
  Deltagare

  Låter väldigt otroligt detta att som ha orsak till att byta en kamkedja som normalt nära på håller bilen ut, frånsett att dess kedjesträckare kan behövas bytas ut och då av att i regel ett tilltagande rassel märkts, inte annars.

  Men vad nämner dom annars för anledning till att byta kamkedjan? Är det en kompetent verkstad? Några felkoder utlästa?

  #63451
  simansbo
  Deltagare

  Hej!

  Felkodsavläsning har dom gjort, fick då fram givaren.. Men jag hävdar att dom inte har nollställt och provkört. Det är en “mekonomenverkstad” och dom påstår att problemet har uppstått nu det har varit kallt, vet i fan vad dom har för mekaniker. Jag har pratat med mazda nu och dom tyckte det lät konstigt har även pratat med en kompetent volvo mekaniker och han hade aldrig heller hört detta. Han mena att det är bara att byta givaren, nollställa å sen funkar det.

  #63453
  slirfeldt
  Deltagare

  Nej så heller (utan att skryta,,) under dom egna runda 25 åren på olika verkstadsgolv har heller inte ens hört talas om detta och efter i stort varje ingrepp i en bils elektronik vet varje kompetent bilmekaniker att nollställning och även ordenklig provkörning måste utföras och efter detta även återkontrollera om eventuell felkod finns kvar.

  Men visst sedan vet man förstås inte mera exakt hur det gick till i just detta fall, men jag blir liksom Mazda du kontaktat iaf klart misstänkt mot denna verkstads beteénde även om den är Mekonomen ansluten, men ta gärna kontakt med annan verkstad så har du eventuellt än mer “kött på benen” med att kontra denna verkstad med.

  #63496
  Jason
  Deltagare

  Hej, har lagat en Mazda6 med exakt det problemet. Jag antar att det är en 2,3. Felet är kamtidsvariatorn som sitter på insugskammen. När den skär ihop så visas felkoden för kamaxelgivaren eftersom den tar signalen från samma kamaxel som variatorn sitter på. Det är inget fel på kamkedjan men det är oftast lika bra att byta den om bilen har gått en bit eftersom den ändå måste hakas av för att byta variatorn. Anledningen till att variatorn skär brukar vara för låg oljenivå, är du säker på att du inte har kör med för lite olja? Om du nollar styrboxen så borde bilen gå normalt under 3000varv, det är då som variatorn ställer om kamtiderna.

  #63503
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo efter lite påläsning om konstruktionen i fråga kan det röra sig om ovanstämda orsak och med tydligen förekommit i tidigare fall,, att just för lite olja kan ha används som troligaste orsak i dom fallen med.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?