Köp av lampa?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22506
  marlin
  Deltagare

  Hej,

  Bakgrundslampan (instrumentpanelen) på min NIssan Almera är trasig och jag undrar om ni vet något ställe (online) där man kan köpa en sådan?

  /Pontus

  #81759
  Nitrogen
  Deltagare

  Högst troligt sitter det flera små lampor i dessa. Inte ovanligt att de är lödda på japaner av senare årsmodell. Vet att det ibland är led-lampor i dessa, och de ska hålla hela bilens livslängd. Slocknade allt på en gång? Är även belysningen i värmereglaget osv svart? Då är det troligare att säkring eller reostaten där man ställer ljusstyrkan givit upp/glappar. Värt att kolla först!

  #81760
  Donh
  Deltagare

  Bilen är från 1996. Där sitter en hastighetsmätare och en varvtalsmätare. Det är på hastighetsmätaren där det numera är helt svart medan belysningen bakom varvtalsmätaren fungerar. De röda varninglamporna verkar dock fungera.

  Fick en anmärkning på besiktningen idag… .Borde besiktigat i dagsljus 🙂

  #81761
  Nitrogen
  Deltagare

  Ok, ja på dessa årsmodeller är det troligt vanliga lampor av enklaste typ. Eftersom bara någon/några pajat så är det troligt just lampbyte som är på tapeten. Ganska billiga lampor, mekonomen borde ha dom hemma. Byt alla när du ändå håller på, annars är det snart svart på andra ställen.

  #81762
  lenaola
  Deltagare

  här hemma går det att handla dylika lampor t.o.m. på statoil (alltså den lokala korvkiosken som kallar sig mack) så hittar du en riktig mack har dom garanterat lamporna där också. Ser ingen anledning att köpa sådana på nätet risken är stor att du får fel… det enklaste är montera ur ta med lampan och se till att det blir rätt

  #81765
  SmonoFoorymaf
  Deltagare

  Jag har samma problem på min Hyundai Atos, där är det svart vid hastighetsmätaren, i övrigt ok på instrumentpanelen. Ska kolla upp det där med lampor också, får se vad jag hittar.

  #81768
  slirfeldt
  Deltagare

  Gällande almerans instrument (https://bilder.lagabasen.se/delar/1084/1084278210vy2.jpg) sitter det högst troligt 5 stycken w5w glassockel lampor till dessa. Vill man kan man ersätta dessa med passande färg och LED lampor.

  För atosens tidigare modeller av instumentbelysning (https://bilder.lagabasen.se/delar/1124/112422677vy2.jpg) så sitter det troligt 2 stycken likadana w5w lampor.

  #81770
  Donh
  Deltagare

  Tack! OK, verkar vara lätt att få tag på lampor. Men hur är det att byta dessa själv? Går det lätt att byta lampor eller måste man lämna in för byte?

  Tips emottages gärna….! 🙂

  #81771
  slirfeldt
  Deltagare

  För demontering av instrumenthuset så lossar man först dom 2 skruvarna upptill inne i mätarhuset och ta bort den panelen.
  För att sedan lossa 3 skruvar till själva instrumenthuset och sedan koppla loss dess kontaktstycken på baksidan. Rattkåpan behövs inte tas bort.

  Detta är ett lätt jobb som kanske tar 5 minuter på sin höjd, så detta fixar du lätt. 🙂

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?