Läckande tank på Opel Astra -96

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14509
  Ove W
  Deltagare

  Jag har upptäckt att tanken på min Opel Astra -96 läcker på ena sidan i skarven mellan under- och överdel. Skarven ser rostig ut. Jag har hört att det finns tanktätning men antar att underlaget måste vara ganska rent och rostfritt.

  Vilken tätning rekommenderas?
  Hur gör jag rent? Vågar jag använda stålborste?

  #63905
  slirfeldt
  Deltagare

  Dessa ställen kan vara svåra att även tillfälligt täta, men med bra rengörning och är i regel ingen fara med stålborste med lugna tag så lär det inte bli några gnistor,, men annars har jag med stor framgång använt mig av biltemas kemska metall till dylika ändamål.

  Så här ser annars en sådan tank ut löst och betingar runt 500:- för en bättre begagnad från skroten: https://bilder.lagabasen.se/delar/1084/1084181160vy1.jpg, men testa du med denna kemiska metall så blir det förmodligen tätt och kan hålla riktigt länge och spraya sedan på något rostskydd efter åt så håller det än längre.

  #63906
  Niwo
  Deltagare

  Du är en klippa Peter! Jag trodde aldrig att en beg tank kostade bara en femhundring. Hade räknat med det bubbla. Men jag testar först med försiktig stålborste och kemisk metall tills vidare i väntan på bättre mekarväder.

  #63909
  slirfeldt
  Deltagare

  Var så lite så,, 😉 Jo mer behöver en sådan inte kosta, men fixa du till detta med rengörning och sedan ett eller ett par lager kemisk metall och sedan ett lager rostskydd i någon form så kommer det hålla iaf tills sommaren, det viktiga är att det är så torrt som möjligt innan man lägger på spacklet,,, 🙂

  #63931
  sigge21
  Deltagare

  Se till att ha bränslenivån under skarven så att det inte kan läcka bränsle när du ska täta, då risken är att bensinen löser upp tätningsmedlet innan det har härdat!! 🙂

  #63934
  Niwo
  Deltagare

  Jo, har tänkt på det. I och med att jag inte vill att bensinen ska rinna ut har jag sett till att bara fylla på upp till läckan, strax över 10 liter. Och just nu är det nog bara hälften av det i. Ska ta itu med det på eftermiddagen.

  #63935
  sigge21
  Deltagare

  Bra det. Hoppas det går bra, men får man det bara hyfsat rent och torrt så brukar det inte vara några problem. Lycka till!!

  #63936
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo det var med det jag kanske skulle förtydligat bättre om,, för logist om det skall kunna vara rent kan det ju inte bränslenivån ligga högre än läckaget, så visst är det bar att då ha så lite soppa som möjligt i tanken.

  Men detta får du säkert till det med. 🙂

  #77484
  Niwo
  Deltagare

  Tiden har gått.
  Förnyade bekantskapen med tråden nu och kan meddela att tätningen med nån sorts Plastic padding inte fungerade. Ytornas form försvårade.
  Jag köpte ny tank för tror jag 600-700 och fordonslinjen på gymnasiet i min stad tränade gärna på att byta. Det blev jättebra. Enda minuset är att bränslemätaren nu visar lite för lite hela tiden, men det gör ju inget.

  #77485
  slirfeldt
  Deltagare

  Kul med lite åter rapporter i ämnet och visst i bland (egna erfarenheter) fungerar inte dessa metoder på grund av dess form osv. Men får man bara tillräckligt rent kring skadan bruakr det i regel bli rätt långvarig lagning.

  Ja kan du leva med den lilla felvisningen så är det så annars är det bara att böja till flottörarmen till armaturen. Värre om man för det på den modellen kanske måste ner med tanken igen bara.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?