Motorn svarar inte på gas och dör

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14042
  rocknrolf
  Deltagare

  Har just sladdat ner i diket med min ford escort 94. Satt i diket ett par minuter med motorn på och stängde sedan av den. Lämnade den sedan där över natten och fick nästa dag bogsera den hem eftersom den varken gick att starta eller rulla igång. Kom hem, körde in den i garaget och körde i motorvärmaren och laddade upp det i princip urladdade batteriet och provade sedan att starta den. Den gick igång som vanligt i typ 5 sekunder, sedan dog den samtidigt som den inte reagerar på gas. Efter några försök vill den inte ens dra igång. Undrar om det kan ha att göra med batteriet även om batteriet visar att det blivit fulladdat och alla lampor och instrument fungerar som vanligt, eller om det kan ha att göra med bränsleinsprut eller lufttillförsel. Någon som tycks veta vad det kan vara för problem?

  #62303
  landy88
  Deltagare

  Det är nog en sån där krocksensor eller vad det heter som har löst ut, den brytar strömmen till bränslepumpen; men var den sitter på din bil, vet jag inte.

  #62305
  anden__z
  Deltagare

  På min gamla -98 satt den vid vänster a-stolpe i fothöjd.

  #62306
  Meken
  Deltagare

  Har för mig att det sitter en säkerhetsbrytare som bryter strömmen till bränslepumpen bakom plasten till vänster om pedalerna.

  #62308
  raus
  Deltagare

  Tack för svar, har hittat den och återställt den men nu låter det ännu mer förjävligt i motorn när man vill starta den. Först uppstår ett surr, från bränslepumpen antar jag, när jag drar på tändningen ett par sekunder sen låter det som den inte vill få soppa. Fick en rejäl törn vid tröskel vänster fram då jag lyckades träffa en stor sten i diket också så att det buklades in rätt rejält där. Kan det ha något att göra med bränslerelä eller någon säkring till bränslepumpen mån tro?

  #62315
  slirfeldt
  Deltagare

  Frågan är bara vad som nu låter “förjävligt” i motorn och som kunnat påverkats av dikesvisiten,, till att börja med brukar dessa motorer normalt bli lite knepiga första kilometrarna efter det att man tömt batteriet eller lossat en batterikabel, men starta bör dom då iaf ändå göra och kontrollera att samtliga säkringar är hela.

  Och hörs ett surrande bakifrån en kort stund efter var gång tändningen slås på så tyder det på att just bränslepumpen jobbar och efter lite nötande så bör det även lukta rätt bra med soppa ur avgasröret, som i så fall bekräftar att den iaf får soppa,,.

  Vidare är dessa bilar fenomenala på diverse elfel på grund av dess tämligen omtalade säkringslådan, som ofta hade kallödning och även tog åt sig fukt,, denna innehåller även flertalet reläer.

  #62332
  raus
  Deltagare

  Det är som att motorn slår ifrån när den ska dra igång. Funderar på om det skulle kunna vara så att kamremmen hoppat någon kugg då det kanske kom in snö där. Ser dock inget på den övre remmen men kan ju vara den undre eventuellt. Ändå konstigt att bilen gick när jag satt i diket innan jag stängde av den plus att den startade och var igång några sekunder när jag kom hem och inte hade tryckt på knappen för krocksensorn.

  Inga säkringar har gått iaf. På säkerhetsdosan syns ingen skada men det är väl som du sagt att den kanske måste bytas ut helt. Tycker det luktar soppa från avvgasröret när man försöker stara den.

  #62333
  slirfeldt
  Deltagare

  Okey den liksom hugger till vid startförsök,, som där mycket väl skulle kunna tyda på att kamremmen hoppat över och som heller inte är helt ovanligt fenomen på dessa motorer och efter liknande incidenter även om det inte är dirkt troligt orsakat av snön men väl av det plötsliga stoppet för motorn som detta kan hända att kamremmen hoppar över (egen erfarenhet).

  Men då borde den inte gå så bra som du nämner att den gjorde strax efteråt,, men då verkar den iaf få bränsle frågan är då hur det står till med tändningen,

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?