nissan micra -88 utan tomgång

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14236
  bolsheviken
  Deltagare

  Hej!
  Har problem med tomgången på min 88: ans 1,2 liters motor. Den går på automatchoken, När den sen reglerar av så dör bilen om man Inte Håller gas.

  Jag testade Att spruta startgas medans jag körde startmotorn och Då gick den igång och hade Tomgang Så Länge jag fortsatte spruta startgas.

  Detta gör Att jag misstänker fel på bränsletillförseln vid Tomgang. Varifrån tar den Bränsle Då motorn går på Tomgang (vilket Munstycke i förgasaren)?.

  Jag har tagit bort förgasaren och kört Tryckluft Genom alla kanaler jag hittade män Kunde inte nån som hitta var igensatt.
  jag har dessutom bytt alla trasiga vacumslangar och sprutat startgas runt förgasaren med utebliven reaktion

  nr 4 Verkar vara “bypass” för tomgångsluften. Drar den även i tomgångsbränslet via den kanalen?

  här kommer en bild med några munstycken inringade (1 t.o.m 3)!

  #63075
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo dessa “förgasare” kan vara lite småskumma och ge en del märkliga beteénden, men bland annat tomgången styrs med av en elektrisk solenoidventil (som jag vet kan strejka/strula), för helt klart är det ett tomgångsrelaterat problem detta, men har du prövat att nolla minnet till syrboxen (genom att lyfta av ena batterikabeln 15-30 minuter) som kan göra skilnad i en del fall.

  #63078
  krutiz
  Deltagare

  Jodå det har jag testat. faktum är att när jag hämtade bilen strax innan nyår så stod den med ett sönderfruset batteri. så “dåligt med ström har den fått gott om”;). vilka komponenter är det som styr impulserna till tomgångsventilen? kylvätsketemgivare? lägesgivare gasspjäll? varvtalsgivare?

  #63082
  slirfeldt
  Deltagare

  okey,, ja då är ju dess minne “nollat” rejält då,,, det som jag iaf kan få ur dess något “annorlunda” kopplingschema är att dess signaler iaf hämtas från kylvätskegivaren,,,

  #63085
  krutiz
  Deltagare

  Nu har jag kollat tempgivaren och den har olika resistans vid olika temperaturer…dessutom funkar tempmätaren i bilen(till synes i alla fall) så tempgivaren verkar ju ok. Jag har även mätt lägesgivare till gasspjäll och tomgångsventil och de verkar fungera fint. kanske finns det något vakum som styr tomgången på något sätt? jag har ju som sagt bytt nästan alla vakumslangar kan de möjligtvis ha setat fel eller kan jag ha satt dom fel tro?

  #63091
  slirfeldt
  Deltagare

  Verkar på denna bara finnas en temperaturgivare (både för instrumentet & strybox) som sänder dess signal direkt till styrboxen, men den lägger alltså av direkt då den går in i tomgångsläget så att säga, om man inte hinner möta upp med gasen?

  Det hjälper inte att höja tomgången med dess tomgångsskruv, står annars tämligen utförligt med felsökningar osv i dess haynes reparationshandbk för modellen i fråga,,

  #63096
  krutiz
  Deltagare

  Japp det är som om man har plockat bort tomgången helt och hållet. När man är ute och kör och släpper gasen så känns det inte som vanlig motorbroms utan motorn lägger liksom av helt.
  finns det även scheman med komponenter, funktionsbeskrivningar och sånt i denna haynes bok så köper jag den ikväll!! får bara känslan av att det är rätt så övergripande material. och som det är nu så har jag inte råd att slänga ut 250 spänn i onödan! (Fattig student)

  #63097
  slirfeldt
  Deltagare

  Står faktiskt efter omständighetena och betydligt mera omfattande om just dessa områden i denna rephandbok, är man sedan baa rätt slängd i de engelska språket är detju än till det bättre,,, och hade då hållit till i krokarna hade det själklart fuknat att låna min,,,

  Men låter som jag mindes från en sådan motor att det på den ändå var denna tomgångsventil som var defekt och som byte till en bättre fungerande dito fick tillbaks tomgången i fråga.

  Fast igen vad händer om du justerar upp tomgången med dess tomgångsskruv, går det inte den vägen tvinga upp motorn till att då hålla en jämn tomgång?

  #63100
  krutiz
  Deltagare

  visst var det den handboken somm finns på biltema?

  jag är inte riktigt säker på vilken skruv du menar kan det vara denna inringade

  #63101
  slirfeldt
  Deltagare

  Ser ut som att denna inringade skruv är för snabbtomgångs justeringen, den för tomgången sitter mera “infälld”, skall se om det går att få igång scannern,,, .-)

  #63102
  krutiz
  Deltagare

  tack för att du tar dig tid…var precis ute och blåste med tryckluften i förgasaren det kom bränsle ur de flesta munstyckena testade att starta och mycket riktigt den gick på tomgång så länge det fanns bränslerester i förgasaren(i själva portarna).

  #63104
  slirfeldt
  Deltagare

  Ja det är den känningen jag får att det inte är dess solenoidventil som inte släpper på något bränsle vid tomgångsläget,, men att detta borde iaf tillfälligt gå att kompensera med nämda tomgångsskruv.

  #63105
  krutiz
  Deltagare

  ok då är det bara till att hitta denna skruv mao!
  fanns det sprängskiss över förgasaren i heynes verkstadshanbok?

  #63107
  slirfeldt
  Deltagare

  Jodå det finns en antal sprängskisser över bland annat “förgasaren” och misstänker att med dess tunna/difusa linjer nära på försvinner vid eventuell scanning,, denna tomgångsskruv sitter iaf på samma sida som flottörhuset och där soppan kommer in och lite inunder, om det kan vara till någon mera hjälp så här långt. 🙂

  #63109
  krutiz
  Deltagare

  det enda jag kan se är det som visas på bilden, kan det vara nån av dessa…den sitter väl inte så olämpligt till som på förgasarfoten?. biltema verkar inte ha böcker för nissan. tips på något annat billigt ställe som kan tänkas ha?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?