Påskjutsbroms Polar

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18218
  MPalm
  Deltagare

  Inte direkt en bilfråga men jag frågar ändå 🙂

  Tog fram husvagnen idag, det är en Polar 475 från -81 eller -82, och upptäckte att bussningarna på påskjutsbromsen är dåliga.
  Finns sånt att köpa löst?

  Hur vet jag vad det är för chassie på den, finns ju Al-ko och en massa andra standardchassin.

  Den har smällt när man kört i större gupp redan ifjol men jag trodde det var kulan eller handsken som var sliten…

  #75083
  Ludde_57
  Deltagare

  Bussningar finns att köpa löst, jag köpte till min förra biltrailer hos släpvagnscentrum borta vid Statoil Hantverkarebacken.
  Tror du ska ha ett nummer instansat vid dragbommen som avgör vilka bromsar mm som är monterade.

  #75086
  Kostya
  Deltagare

  Att jag inte tänkte på den lilla firman, jag bor på Hantverkarbacken så det är ju bara ett stenkast dit!
  Var det några konstigheter att byta bussningarna?

  En till sak som jag funderat över är vad den lilla glaskoppen på gasolslangen i kofferten är? Ca 50cm från tuben, efter regulatorn.
  Ser ut som en dimsmörjare till pneumatiksystem men det kan det ju inte vara.

  #75089
  Ludde_57
  Deltagare

  Bytte aldrig bussningen då jag sålde vagnen och köpte en annan i stället.
  Men jag tror det sades att man måste fila till den innan montering då den är något för stor av någon anledning, kanske den passar flera modeller?

  #75092
  slirfeldt
  Deltagare

  Vanligen utgår man från ett TSV nummer som brukar vara stansat på dragbommen för att få rätt bromsdetaljer osv och byte av bromsbussningar brukar med gå rätt smidigt.

  Denna glaskopp där invid gasoltuben är just en gasolläckage indikator. Som där man vid läckagetest först stänger av samtliga gasoldrivna enheter som panna, kylskåp spis. För att sedan öppna gasolflaskans ventil och vänta i 10 minuter så att trycket utjämnas i gassystemet vrid sedan upp läckagetestaren så att vätskebehållaren står vågrätt och det sneda röret i behållaren mynnar under vätskeytan. Om det sedan kommer mer än en bubbla var tioende sekund finns en läcka i systemet.

  #75097
  Kostya
  Deltagare

  Tackar för svaren, var och kollade på den där läcktestarkoppen men den går absolut inte att vrida, lär nog ta en titt på den vid tillfälle.

  #75098
  slirfeldt
  Deltagare

  Där kan det dock vara så att det finns lite olika modeller på dessa gasol läckagetestare där jag med vill minnas finns fasta sådana med. Men principen är densamma att det vid nämda teståtgärder inte skall finnas något frekvent bubblande bara som då tyder på ett läckage någon stans i systemet.

  #75107
  Kostya
  Deltagare

  Du har säkert rätt i att den tippas för att avläsa läckage Peter, jag menade bara att den absolut inte går att vrida just nu, den verkar ha kärvat fast 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?