Pontiac transport -95, 3,1l V6 tänder inte längre!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18258
  joakim
  Deltagare

  Hejsan!

  Jag köpte en Pontiac transport -95 3,1l V6 till min dotter som nyss fyllt 18 år. Hon har inte fått bilen ännu!
  Bilen är i Mycket fint skick där enda felet var en lagad tändstifts”kabel” som förra ägaren drog sönder när han bytte tändstift.
  Nu hade han med silvertejp temporärt “lagat “den och bilen gick ju bra vid provkörningen!
  När jag kom hem med bilen tog jag bort tändkabeln för att konstatera om det var akut utbyte eller om det kunde vänta lite… Jag konstaterade snabbt att det nog var bara tur att det hade fungerat för tändkabeln var oanvändbar och jag fick ge mig iväg till närmaste mack. Där hade dom begagnade tändkablar och vi fick jämföra längd och fästen och hittade en som nog passade men dåligt!
  Jag åkte hem och monterade den så gott det gick och bilen startade.
  Noteras bör att bilen redan från börgan (vid provkörningen) tänder eller(misständer) aningens ojämt (knappt märkbart varken vid låga eller höga varv och detta gissade jag vid provkörningen hade med den lagade tändkabeln att göra!)
  Detta lilla fel (för mig) är oförändrat efter kabelbytet och jag tänker att jag måste skaffa en orginal tändkabel!!
  Det hinner jag dock inte göra för igår när jag kört de 2 milen från Växjö och hem, och bilen går nästan perfekt(bara den knappt märkbara misständningen finns) och jag parkerar bilen på uppfarten, går in en stund , kommer ut för att starta bilen så startar den men går väldigt ojämt tills den dör! Jag försöker starta den igen och den tänder mycket dåligt och ojämt och dör! Jag prövar igen och nu bara roterar motorn normalt men den tänder inte alls!! Jag kollar den begagnade (ej orginal)tändkabeln och den sitter lite halvlöst. Jag försöker få fast den bättre och provstartar men den tänder inte alls nu. Allt annat ser helt normalt ut och bensin finns det!!

  Kan något ha hänt med “spolen”, “fördelardosan” eller annat i tändningssystemet då en tändningskabel lite temporärt och bristfälligt har använts??

  Tacksam för tankar och råd??

  MVH Joakim

  #75210

  Hej jag ville bara komplettera:
  Nyss var jag ute i bilen och vred på tändningsnyckeln och då händer INGETING, ..jo ett knackande ljud så länge jag har nyckeln i tändningsläget. Ljudet kommer från regionen för “fördelardosan” men jag hör inte exakt!!??

  Hjälper informationen er som kan det här??

  MVH Joakim

  #75219
  boheme
  Deltagare

  Jag förmodar, rätta mig om jag har fel, att startmotorn inte går runt. Om det är så måste batteriets status kontrolleras. Om startmotorn däremot går runt och driver motorn men den inte tänder så rekommenderar jag byte av fördelarlock, rotor och samtliga tändkablar, även den som går mellan tändspole och fördelare. Vidare bör samtliga tändstift kontrolleras och vid behov bytas oaktat vad tidigare ägare säger att han eller hon gjort.

  Mvh Janne

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?