ryckig gång på opel astra g 2003

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11064
  cia
  Deltagare

  min bil har börjat rycka hemskt. den går bra på tomgång och inga problem när man gasar, utan problemen kommer när man kör på jämn gas. då man kört en bit i tex 50km/h så rycker den till, sen går den igen ett par hundra meter och så rycker den igen. likadant om jag gasat på och släpper av gasen så rycker den. nu har jag även märkt att den ibland då man kör ca 80-90 km/h går “ojämnt”, precis som man skulle trycka lite lite på bromsen och sen går den igen..

  jag har varit till verkstan och kollat felkoderna, som inte finns..inget har registrerats..såå, tydligen har jag inget fel på bilen..:o)

  har nån den blekaste om vad som kan vara fel?

  tack på förhand!

  #55024
  slirfeldt
  Deltagare

  Vet att denna modell och symtom varit uppe flertalet gånger förut här på forumet,, men är det samma symtom med kall som varm motor? Bra servad med fräscha tändstift osv.

  Vet på någon sådan bil och liknande symtom var det glappkontakt vid vevaxelgivaren som heller inte är helt ovanlig på dessa opelmotorer, som inte alla gånger ger felkod.

  #55028
  mikael shabani
  Deltagare

  Jag hade samma problem med en opel vectra,tog lång tid att hitta felet men jag hittade det själv,Det var en tändkabel som var kass,Billigt och bra

  #55035
  slirfeldt
  Deltagare

  Låter bara lite för ny bil för detta men visst är det tekniskt möjligt,,

  #55037
  ylmet
  Deltagare

  jepp,de e ingen skillnad om motorn är kall eller varm. tändstiftena byttes i september ifjol,vi har tittat på dem och dom ser helt bra ut.

  testade dock här senaste natt att ta bort pluskabeln från batteriet över natten, tydligen ska det nolla nåt avgasbusiness…och den rycker fortfarande MEN mindre..

  hade för ca ett år sedan problem med egr-ventilen, bilen slutade helt gå på tomgång och servicelampan lös..men det blev bytt och detta ryckande är inte alls likadant som då,plus att bilen ju går helt bra på tomgång.

  #55039
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo i vissa fall kan det hjälpa att så att säga nolla minnet till styrboxen och därigenom få bilen att gå bättre, och just egr ventilen är det med ett antal opelägare som haft problem med, så sätts en sådan igen kan man få liknande fenomen.

  #55040
  ylmet
  Deltagare

  okej, måste försöka pröva sig fram..det känns lite surt att åka med den till verkstan då det inte finns några felkoder, för då får dom oxå gissa sig fram till felet och det blir dyrt..tack ska du ha iallafall!

  #55041
  slirfeldt
  Deltagare

  Jo dessa typer av felsymtom är många gånger svårfunna, även för märkesverkstäder och speciellt då inga felkoder ges, men här är iaf en till sådan bilägare och egr ventil:
  https://www.motorforum.nu/showthread.php?t=8079&highlight=egr

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?