Seat Cordoba vario 99

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18227
  Lena83
  Deltagare

  Hej alla,
  Hoppas att någon här kan hjälpa mig med problemet som jag har på min Seat Cordoba vario 99.
  Jag köpte den för ca en vecka sedan och allt var bra med den under provkörningen osv.
  Men nu är det så att bilen har börjat strula lite.
  Jag vet inte hur jag ska förklara vad felet är , men ska försöka.

  Efter att jag har startat den o kört så att bilen har blivit varm som den ska börjar strulet.
  Det är så att när jag trycker på gasen så går inte bilen som den ska, det känns som att nånting håller bilen, den rullar helt trögt.
  Jag blir tvungen att köra den i ettan och lite i tvåan mer går det inte….som om jag drar en lastbil känns det som.
  En sak till är att bromsen känns hårdare, eller det är kanske jag som inbilar mig om det.

  Och efter allt detta kommer det en obehaglig bränt lukt.
  Hoppas att någon kan hjälpa mig

  mvh
  Lena

  #75111
  landy88
  Deltagare

  Det är bromsarna som ligger på, med största sannolikhet är det bromsoken som kärvar, så bilen behöver en genomgång av bromsarna.

  #75112
  slirfeldt
  Deltagare

  Ja dels med tanke på den brända lukten som att dess fenomen börjar då man kört ett tag står det tämligen säkert till att det är fråga om en anliggande broms någonstans på bilen och som du inte bör köra allt för mycket med då dess hjulager tar skada av att gå för varmt. Men känn i fallet redan efter några kilometer efter en kallstart försiktigt med handen vid vilket hjul det är varmt om det nu inte till och med syns av eventuell rökutveckling.

  Vad det sedan vanligen brukar handla om kan vara så enkelt att det kan räcka med att så att säga motionera upp den kärvande bromsen. Till i lite värre fall byta det bromsoket för att få ordning på bromseriet igen.

  #75113

  Jo men varför händer det efter att jag har kört i ca 15-20 minuter, borde det inte va samma problem vid start?

  #75115
  slirfeldt
  Deltagare

  Nej då det är helt normalt med anliggande bromsar där det tar en viss tid beroende på hur mycket bromsen ligger på och i ditt fall så ligger dessa på tämligen hårt av den tiden att dömma. Sedan expanderar bromsbelägg osv mer av den ökade värmen så ytterligare lägger an bromsarna.

  #75116

  Tack för svaren.
  Men det som gör mig mest funderande är att jag trycker ner gaspedalen ända ner till botten och ändå känns det trögt, och idag hände samma sak på motorvägen, då började bilen också att rycka.

  #75118
  slirfeldt
  Deltagare

  Just att detta och även motorns ryckande börjar i samband med att någon av bromsarna uppenbarligen ligger på och går varma så bromsar detta upp bilen och många gånger rätt rejält att det känns i hela bilen.
  För motorn känns iaf normalpigg direkt efter en kallstart?

  #75119

  Japp motorn är pigg direkt efter en kallstart.
  Ska köra bilen till en verkstad imorgon, kan absolut inte fixa den själv.

  #75121
  slirfeldt
  Deltagare

  Men om vi säger så här att då vid en kall start och med bilen i låg hastighet så bör det även känns bilen att det bromsar vid frirullning. Men som sagt i vilket fall som helst är det kanske inte mera att gå vidare på egen hand om man själv inte är mera tekniskt bevandrad och lite otur med den bilaffären men ändå inte helt ovanligt fenomen speciellt gällande bilar som stått still länge.

  Men åter kom gärna sedan om vad verlkliga felet var med din bil, men som sagt lutar det starkast åt minst en anliggande broms på din bil.

  #75152

  Fick reda på att det var fel på bromsoket….så du hade rätt Peter 🙂

  Höger fram och vänster fram däck var riktigt varma som du har skrivit, ska byta ut dom när jag har fått lön, får köra lugnt till dess.
  Tack för hjälpen.

  #75156
  lenaola
  Deltagare

  nej däcken går inte sönder för att du kör med anliggande broms och de blir varmt. troligare är att du kommer möta ett brummande ljud strax då du svänger dvs ett hjullager som säger upp sig

  #75157
  boheme
  Deltagare

  @Lena83 69146 wrote:

  Fick reda på att det var fel på bromsoket….så du hade rätt Peter 🙂

  Höger fram och vänster fram däck var riktigt varma som du har skrivit, ska byta ut dom när jag har fått lön, får köra lugnt till dess.
  Tack för hjälpen.

  Rekommenderar att du låter bilen stå tills du har råd att reparera för annars är det risk att det blir ännu dyrare om det blir följdfel.

  Mvh Janne

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?