Vibrationer i ratten.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21191
  turbonarden
  Deltagare

  Hej!
  Jag har en Merca 300ce -24, den börjar vibrera i ratten i bland vid 100 i bland vid 110,
  det är bra balans i hjulen!
  Några förslag???

  #80502
  slirfeldt
  Deltagare

  Kom detta fenomen plötsligt så kan det vara fråga om att framhjulen är i behov av balansering. Eller kommer fenomenet efter en tids körning kan det vara fråga om anliggande broms som med brukar få dessa fenomen med allt ökade vibrationer. Där känns i sådana fall att någon av hjulsidorna blir väldigt varm.

  Men sker det bara i så pass höga farter skulle jag där börjat satsa på att balansera iaf framhjulen.

  #80510
  lenaola
  Deltagare

  Japps är felet relaterat till en specifik hastighet handlar det om balansering av hjulen…. Har du testat att hjulen är balanserade alltså eller varför skriver du att det är balans i hjulen?

  #80512
  slirfeldt
  Deltagare

  Ja om nu trådskaparen menar att hjulen nu är balanserade kan man ju bortse från dessa misstankar, annars som sagt kan det vara orsakat av obalans i däck i detta fall.

  #80515
  knappjok
  Deltagare

  Hej! Det är ingen skillnad om jag har vinterhjulen, gamla sommarhjulen eller nya sommarhjulen på (helt olika uppsättningar). Det kan ibland börja lite efter 90 hålla på till 115 sluta när jag sänker till 100, nästa gång börjar det i 100 håller på till 115, alldrig över 120!!! Ser inget glapp in styr lederna. Hissar jag höger sida och försöker styra på hjulet med vänster i backen känns det lite mjukare än tvärt om, om ni förstår vad jag menar!

  #80518
  lenaola
  Deltagare

  Hmm anliggande broms kan ibland ge skak i ratten som Peter skriver men i de fall de har hänt mig har det handlat om lägre hastigheter. Av din beskrivning börjar jag misstänkata din styrväxel eller pumpen… Prova att stå still och varva upp motorn till det varvtal som i vanliga fall ger vibration och se om det vibrerar då. Prova också att ta tag i framhjulen kl 3 & kl 9 och skaka för att känna efter glapp.

  #80519
  slirfeldt
  Deltagare

  Det är ju å andra sidan rätt snart konstaerat om det nu handlar om anliggande broms som i regel brukar tillta ju mer dessa ligger på även i högre hastigheter.
  Men är det inga problem där och hjulen nu är balanserade så återstår felsökningen till nämda styrväxel tex. Så till koll av hjulglapp i båda framhjulen.

  #80527
  knappjok
  Deltagare

  När jag hissar upp höger sida och tar tag kl:9 och 3 (vänster hjul fortfarande kvar i marken) så känns det lite segt inget speciellt “glapp”. Hissar jag upp vänster sida tar tag kl:9 och 3 (höger kvar i marken) så känns det stumt!!!

  #80531
  lenaola
  Deltagare

  Det ska vara stumt INGET glapp alls ska finas. Kryp under och se vad som glappar eller så besiktigar du bilen och låter dom hitta glappet för det kommer dom göra

  #80532
  knappjok
  Deltagare

  Det är inte så länge sedan den besiktigades, problemet fanns redan då och dom hittade inget att anmärka på(blankt papper)! Det är inget glapp i hjullagren heller, det är det som förbryllar mig har alltså tittat på det mesta tycker jag!!!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?