VW Transporter 95 dog och vägrar starta

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23188
  Ooolers
  Deltagare

  Vår VW transporter 95 med 2,5l bensin motor dog helt och hållet på motorvägen när jag körde här om dagen. Den startar igen men stänger av sig själv igen. Jag har märkt att den gått lite sämre och lite ryckigt på lägre varv sedan vi bytte halva avgasröret och bakre burken. Det är inget mekaniskt via gaspedalen för den fungerar.
  Jag förmodar att det är något med elektroniken som gör att den stänger av sig själv.
  Är det någon som vet vad det kan vara eller känner igen symptomen?

  #82442
  slirfeldt
  Deltagare

  Ja dels av egna exakt samma erfarenheter som det även finns ett antal startade trådar i just det ämnet. Skulle jag dirket säga en defekt hallgivare ( [ATTACH=CONFIG]1171[/ATTACH] )som sitter i fördelarhuset och är den som ger tändsignaler.
  Brukar just med vara tämligen temperaturberoende i sina felsymtom. Just detta med att en allt ryckigare gång till att man till och med brukar kunna se på motorns temperaturmätare när den ska slå i från tämndströmmen.

  Är det nu denna givare där man lättast kontrollerar att den ger pulssignaler från dess mittre stift (av 3) på fördelarens sida under tiden man kör på starten. Det brukar även lukta duktigt brännt under fördelarlocket.
  Där denna givare är löst utbyttbar som dock kräver lite skruvande som demontering av fördelare, men det är inget jätte avancerat där lös hallgivare finns hos bilelektrisk firma för några hundra.
  Till att man satsar på en komplett begagnad fördelare från skroten.

  Andra tänkbara orsaker om det nu inte visar sig vara hallgivaren, kan då vara defekt tändspole/tändmodul som tex finns på Biltema för några hundra.

  #82449
  Anonym
  Inaktiv

  Tack för tipset, ska bogsera bilen till vårt garage och titta på hallgivaren. En fundering är bara om bilen verkligen skulle starta och sedan dö direkt igen om det var en defekt i fördelaren? Skulle den då inte vilja starta alls?

  #82450
  slirfeldt
  Deltagare

  Hallgivaren har den funkionen att ge ständiga tändinpulser och hkan så tvärklippa tändningen “som den vill”, men av egna som andras erfarenheter sker detta ofta temperatur relaterat.
  Men börja med att säkerställ sat det ges pulssignaler från den mittre kontaktstiftet på fördelaren så vet man om det är hallgivaren eller ej som ställer till det.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Vatten i bagaget Talisman grandtour

Jag har vid två tillfäy sett att det varit vatten i bagaget vid reservdäcket. Första gången slog jag bort det och tänkte att en vattenflaska...

Strul med dragkrok Mercedes c-klass.

Strul med dragkrok Mercedes c-klass. Årsmodell 2011 Får upp varnings text i instrumenteringen när jag öppnar bildörren eller startar bilen att det är något fel...

Temp mätare sköt upp till max

Var ute och körde i ca 1h. Temperaturen låg precis där den skulle vara utan att gå upp eller ner. Jag stannar sedan i driven...

Vibrationer i ratten – Volvo V70

Hej! Har en Volvo V70 D3 manuell från 2010. Senaste tiden har det uppstått vibrationer i ratten. Vibrationerna börjar komma i 90-100km/h och blir därefter...

Posters på klassiska sportbilar

Har sedan några dagar en kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1062605378/classic-sports-car-posters igång för att kunna trycka upp posters av klassiska sportbilar, tyvärr har det inte gått så bra som...

Ligier js50 skakar från motorn/ratten

Har en Ligier js50 2018 årsmodell som skakar från motorn/ratten vid stillastående. Känns som att någonting sitter löst. Vad kan det bero på?